The story

Leafstyle coaching, ready to make a change?

Leafstyle coaching is laagdrempelig en geschikt voor mensen die willen veranderen met behulp van een coach. Samen kun je meer bereiken, dus win-win (volgens de principes van Stephen Covey).

Verbinding en duurzaamheid staan bij Leafstyle coaching voorop. Duurzaamheid is belangrijk zodat je niet terugvalt in oude gewoontes, maar zodat je duurzaam verandert. Dus door goed te kijken naar wat bij jou past en hoe je dit kunt volhouden. En dit is voor iedereen anders.

Op een gegeven moment heb je een punt bereikt waarop je graag wilt veranderen. Dan komen er verschillende vragen en gedachten naar boven zoals; ‘wat vindt mijn omgeving hiervan, kan ik dit wel, steunt mijn partner mij?’. Een leefstijl verandering kan best veel impact hebben op je leven. Daarom is het belangrijk om stap voor stap deze verandering door te maken en als coach help ik jou daarbij.

Wat beweegt en motiveert mensen, waarom reageert de ene zo en en de ander weer compleet anders. Mijn passie zit in het coachen. Hoe kun je zo gezond mogelijk leven en misschien wel chronische ziektes voorkomen? Dat begint bij je leefstijl en bij duurzaam veranderen. En hoe kom je zelf tot die keuzes en wat werkt voor jou?

What’s in the name?
Bij verandering denk ik aan een blad, een leaf (Engelse vertaling). Een blad verandert elk seizoen en valt uiteindelijk van de boom. In het voorjaar groeien er weer nieuwe bladeren aan de boom, en begint de cyclus opnieuw. Ook een mens verandert, zowel mentaal als fysiek.

Als je een boom geen water geeft, dan zullen de bladeren/bloemen/vruchten niet groeien. Dat is voor een mens hetzelfde. Als je niet goed voor jezelf zorgt, dan kun je op den duur de gebreken daarvan ervaren. Als je lief (leaf in het Fries) bent voor jezelf, dan zorg je ook beter voor jezelf. Leafstyle coaching staat voor Friese nuchterheid, praktisch en duurzaam veranderen..

Over mij

Mijn naam is Reinou en ben woonachtig in de mooie gemeente Súdwest Fryslân. Mijn werkveld gaat van de groenteboer tot aan het strafrecht. Ik heb mijn Bachelor Social Work en HBO+leefstijlcoach. Ik ben erg leergierig en heb verschillende cursussen gedaan, zoals motiverende gespreksvoering, positieve psychologie en ben daarnaast ART-, Mind-fit- en BenFit trainer. In juni 2022 heb ik de opleiding orthomoleculair voedingscoach afgerond. Al deze opleidingen/cursussen en werkervaring maken dat ik hier nu sta.

In september ga ik starten met de opleiding seniorensport.

Daarnaast houd ik ontzettend van reizen en de natuur. Daarnaast vind ik vind het tof om uit te zoeken hoe je duurzamere keuzes kunt maken.

 

Mijn missie

Als coach wil ik het beste in mensen naar boven halen en wil ik graag met mensen werken die gemotiveerd zijn. Wanneer iemand gemotiveerd is om bepaalde keuzes te maken dan bereik je samen ook echt iets. Mijn missie is om je te laten nadenken over bepaalde gedragingen, ervaringen en patronen.Je bent als persoon zelf verantwoordelijk voor jouw gedrag en de verandering. Maar je hoeft het niet alleen te doen..

Bij leefstijlcoaching heb je te maken met een gedragsverandering. En een gedragsverandering kost tijd. Bij Leafstyle coaching werk ik vanuit de Motiverende Gespreksvoering om een optimaal resultaat te behalen. Dat betekent dat ik jouw motivatie wil vergroten, je aan het denken wil zetten en bewustwording wil creëren om een duurzame gedragsverandering te bewerkstelligen.

Daarnaast is het naar mijn idee goed om te kijken naar wat goed gaat en dat aandacht geven. ‘Besproei de planten, niet het onkruid’. Dus kijken naar waar je kwaliteiten liggen en wat je gaat helpen bij een gedragsverandering. Daarom werk ik vanuit de positieve psychologie. 

Beroepsvereniging en certificering

Ik ben als HBO leefstijlcoach geregistreerd bij beroepsverenigingen BLCN en KABIZ. Mocht je meer willen weten dan kun je op de website kijken voor meer informatie, klik dan op de link hieronder.

Daarnaast ben ik een gecertificeerde ART- en BenFit trainer.

 

 

Recensies

Aandacht

Reinou heeft me echt goed geholpen! Ze neemt de tijd, en heeft echt volledig de aandacht voor je, hierdoor voelt het meteen heel vertrouwd. Ze wist meteen goed af te stemmen op wat ik nodig had! Reinou heel erg bedankt!

C ut Warkum

Mijn ervaring

Graag deel ik mijn ervaring. Reinou heeft mij begeleid als leefstijlcoach.

Dit deed ze op een zeer kundige manier, zelf kamp ik al jarenlang met o.a. overgewicht en ook wel wat gezondheidsklachten. Daarnaast was mijn motivatie om actief te bewegen enorm gedaald. In het begin gaf reinou mij het advies om via een handige app mijn voedingspatroon bij te houden en daarnaast ook mijn beweegpatroon. Door het stellen van de juiste vragen liet Reinou mij zelf nadenken over mijn eigen gedrag met betrekking tot eten/drinken en bewegen. Ze stelde mij regelmatig de vraag ‘wat is er nodig om wel…?’ en vooral hoe kun je daar zelf voor zorgen. Gedurende het proces (en dit gaat met vallen en opstaan) ben ik mijzelf steeds meer bewust van patronen, en zie ik het als een uitdaging om deze positief te blijven veranderen. Het aanbod van Reinou dat ik ook na het afsluiten van het traject nog altijd een beroep op haar mag doen, voelt daarbij erg fijn!

I, aug 2021

Valkuilen als kracht

Ik heb Reinou ervaren als een zeer prettige coach! Waarin ze denkpatronen van een andere kant kan belichten en handelingsalternatieven kan bieden. Hierdoor heb ik ervaren dat valkuilen ook als kracht ingezet kunnen worden. 

J.

Kennismaken

Nieuwsgierig geworden, wil je meer weten of wil je kennismaken?