Ervaringen

Herstellen na een moeilijke periode

Ik ben in augustus van dit jaar bij Reinou gekomen voor leefstijl coaching. Ik sportte (bootcamp) sinds november 2021 al bij haar. Ik vind het heerlijk de bootcamp. Lekker buiten in beweging en iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. In maart 2021 kreeg ik de diagnose borstkanker en na alle behandelingen (operatie, chemotherapie, bestraling en immuuntherapie) die in totaal een jaar geduurd hebben, voelde ik me erg futloos, te zwaar, zat niet lekker in mijn vel en had nog steeds last van mijn darmen. Ik had hulp nodig en heb Reinou gebeld. (eerste stap was gezet).  Ik wilde na de vakantie beginnen maar Reinou zei; ‘waarom?’ De dorpsfeesten zaten er nog aan te komen😀. ‘En waarom niet meteen’; zei ze. Ik dacht toen waarom ook niet. Dus de week erop zat ik al bij Reinou voor een intakegesprek!!

Ik heb gekozen voor het ben fit programma. Ik moest vertellen wat ik allemaal at op een dag. Ik dacht dat ik wel goed bezig was maar ik at te weinig. Bij het programma heb je 6 eetmomenten per dag. En ik heb geleerd dat het heel belangrijk is om rustmomenten in te plannen in de dag. Stress proberen te voorkomen en alles moet in balans zijn (eten, beweging rust). Ik moest mijn doelen opschrijven. 

1 fitter voelen
2 stoelgang verbeteren
3 betere nachtrust
4 meer energie
5 paar kilo afvallen
6 cm verliezen

Als je dit leest denk je dit zijn er nogal wat. Kan dit? Ik kreeg weekmenu’s mee die op mij zijn afgestemd. Aan de slag gegaan. Wat een lekker eten en wat veel. Kon het eerst niet allemaal op. Geen hongergevoel gehad.

Reinou stelt de juiste vragen om na te denken over jezelf en hier wat mee te doen. Ze coacht je erdoorheen. Krijgt opdrachten mee naar huis en dit wordt later weer besproken. Je kan haar altijd bellen voor advies. 

Ik ben in totaal 12 weken aan de slag geweest met het ben fit programma en heb al mijn doelen behaald! Voel me als herboren!! Ik raad het iedereen aan. Groetjes Simone.

Na de zwangerschap

8 weken onder begeleiding van Leafstylecoaching ben ik stappen ondergaan om mijn lifestyle te veranderen. Na de zwangerschap was mijn doel om de overtollige kilo’s kwijt te raken.

Ik heb een eetschema gekregen en wekelijkse begeleiding van Reinou. Voornamelijk ging het me eerst om de kilo’s maar na mate de weken vorderden kreeg ik ook steeds meer energie en dat is zo fijn!! Nu na 8 weken ben ik 5.5 kilo kwijt, 11cm en voel me goed! Ik heb geleerd om gevarieerder te eten, vaker te eten om het op gang te houden,eens een ander belegsoort te kiezen ipv alleen maar hagelslag! (Wat ik dus nu helemaal niet meer zo lekker vind) en om mijn eten in goede porties in te nemen zodat ik niet teveel maar ook zeker niet te weinig eet.

In combinatie met sporten wil ik doorgaan met dit eetschema zodat ik goed en gezond leef, met zeker zo nu en dan een biertje of een wijntje 🙂

AnnaMarije

Wel even wennen

Begin dit nieuwe jaar had ik weer volop tal van nieuwe doelen gesteld! In de tijd van corona stond de eventbranch waar ik in werk op een laag peil en ben ik fysiek operationeel werk als alternatief erbij gaan doen. Waarbij ik ook meer was gaan eten. Nu mijn werk weer volop in de events zit en ik veel achter de pc werk, eet ik nog net zoveel maar beweeg ik minder. Ik wilde mijn voedingspatroon weer even op scherp zetten.

Tijd voor verandering dus! Reinou, ook een hele goeie vriendin van me, stelde het programma voor. Ik ben wel te porren voor iets nieuws te proberen dus, gaan!

De eerste weken was wel wennen! Ik had het gevoel dat ik veel meer moest gaan eten en dat is ook zo. Ik merkte wel dat ik daar de eerste weken wel moeite mee had. Eigenlijk is het een confrontatie dat ik niet veel varieer in mijn voeding en te weinig eet op een dag. Terwijl ik zelf wel vond dat ik gezond at.

Het programma is heel gevarieerd en met leuke nieuw recepten. In een paar weken tijd was mijn metabolische leeftijd van 43 naar 35 jaar gegaan en was mijn spiermassa gegroeid. In gewicht ben ik daarom niet afgevallen, maar dat is mijn doel ook niet.

Reinou haar begeleiding hierin is ook heel fijn. Ze oordeelt niet en coacht met leuke vragen mij in de goede richting die bij mij past. Haar verfrissende kijk op dingen zorgt ervoor dat je goed kunt relativeren en gemotiveerd blijft vooruit blijft kijken. Zonder haar begeleiding had ik denk ik zomaar kunnen afhaken van het programma.

 • Huid is gezonder; minder last van onzuiverheden
 • Energie is constant op peil
 • Weinig tot geen trek in zoetigheden; terwijl ik dol ben op alles waar suiker in zit
 • Minder opgeblazen gevoel
 • Minder maagzuur

Tips:

 • Wees gedisciplineerd en heb echt een doel voor ogen. Je wordt echt beloond en al vrij snel ook!
 • Heb je veel groentes/fruit over van je boodschappen, maak lekkere smoothies of juices met een slowjuicer
 • Lust je iets niet? Dan staan er volop alternatieven per maaltijd
 • De cake-mug met banaan is echt lekker!
 • Je kunt ook veranderen van ‘boom’. Ik zat eerst in een menu met veel brood, vlees en zuivel. Na 2 weken ben ik overgestapt naar de natuurboom, wat mij beter bevalt.
 • Volg de work-outs! Die zijn leuk en merk al snel vooruitgang.
Bewust naar jezelf kijken

Acht weken ben ik begeleid met als doel me fitter en energieker te voelen. Was het zat om na corona teveel last van ‘kwaaltjes’ te hebben en niet energiek te zijn. Daarom Reinou gevraagd me te begeleiden om me fitter te voelen. Dacht dat ik zelf niet zo gedisciplineerd zou zijn wat het eetschema betreft, maar dit viel erg mee. Het was een haalbaar menu waar ik me grotendeels goed aan heb gehouden. Zo nu en dan paste ik wel eens een diner aan, maar over het algemeen was het heel goed te doen. En niet onbelangrijk: ook lekker. Ook het wekelijkse sporten geeft me een goed actief gevoel. Reinou geeft dit op een leuke gevarieerde manier, op maat, iedereen kan deelnemen op eigen niveau. Het geeft een tevreden gevoel bij thuiskomst.

Behalve het eetschema en de sportles heeft ze ook goed geholpen kritisch naar jezelf te kijken en inzicht te geven in je dagelijkse activiteiten. Zijn er genoeg ontspanmomenten in een week, hoe verdeel je je tijd goed, loop je tegen dingen aan. Prettige gesprekken hadden we, waardoor je weer met een ‘opdracht’ naar huis ging. Bewust naar jezelf kijken is zo nu en dan even nodig en prettig met een jong gezin. Een fijne coach. Aanrader!

B.

Al het geleerde zelf uitvoeren

Ik heb het traject bij je gevolgd. Was zelf al een tijd aan het rommelen met eten ivm intolerantie. Nu ik dit heb gevolgd geeft het meer inzicht wat er eigenlijk wel allemaal kan. Je eet best veel, meer variatie, ook de verdeling groenten op een dag. Voelde me al fitter, maar nu, na dit traject hoop ik deze energie voort te kunnen zetten en zelf aan de slag te gaan met de menu’s.

Al het geleerde zelf uit te voeren. Gesprekken waren laagdrempelig, en erg fijn. Fijn persoon ben je om dit mee aan te gaan.

Op de rit

Reinou heeft mij geholpen mijn leven weer op de rit te krijgen. Dit aan de hand van het BenFit programma. Ik ben mij bewuster geworden van de hoeveelheid voeding en wat voeding met je lijf en brein doet. Ook ben ik bewuster aan het bewegen gegaan en het “leven”. Hoe sta ik in het leven, wat geeft mij stress en hoe kan ik mijn stress verminderen of beter reguleren. Eigenlijk hebben alle 3 punten te maken met jezelf lief te hebben.

Reinou heeft mij in 12 weken begeleid, fysiek en via de app of mail. Reinou is een aardig, rustig en een eerlijke vrouw.

afz. Bianca

Enthousiast geworden?

Wil je meer weten over mijn aanbod of het BenFit traject? Neem dan contact op via onderstaande contactgegevens of klik op de link van BenFit. Voor meer informatie over de prijzen? Kijk bij tarieven.

BenFit traject

Adres

Oudega (Súdwest Fryslân)

Contact